Новини

Затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти

01.12.2019
Тема:

Наказом МОЗ від 11.10.2019 р. № 2072 затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 28 серпня 2019 року (далі — Реєстр). Відповідний документ міністерство розмістило на власному сайті.

Нагадаємо: відповідно до п.п. 2 п. 2 постанови КМУ «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти» від 03.04.2019 р. № 426 заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, закуповують лікарські засоби, які включені до переліку, за цінами, що не перевищують установлених Міністерством охорони здоров’я граничних оптово-відпускних цін.

Тож дія вищевказаного наказу поширюється на закупівлі лікарських засобів за бюджетні кошти. При проведенні закупівлі заклади повинні закуповувати лікарські засоби за цінами, що не перевищують вказаних в Реєстрі. На це МОЗ звернув увагу в листі від 23.10.2019 р. № 24-4/43267/2-19.

Не поширюється наказ № 2072 на відшкодування вартості лікарських засобів на амбулаторній ланці через аптечні заклади, у тому числі, в порядку, передбаченому постановою КМУ «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» від 17.08.1998 р. № 1303.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку