Новини

МОЗ затвердив зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників

29.11.2019

 З метою вдосконалення системи надання кардіологічної допомоги населенню та розвитку кадрового потенціалу у сфері охорони здоров’я Міністерство охорони здоров’я України наказом від 27.11.2019 № 2347 затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров'я», затвердженого  наказом МОЗ України від 29.03.2002 року № 117

Зокрема, зміни внесено у підрозділ «ПРОФЕСІОНАЛИ В ГАЛУЗІ ЛІКУВАЛЬНОЇ СПРАВИ (КРІМ СТОМАТОЛОГІЇ)» розділу «ПРОФЕСІОНАЛИ»:

  • пункт 26 «Лікар-кардіолог» викладено у новій редакції;
  • доповнено новими пунктами 27—29 такого змісту:  
    • «27. Лікар-кардіолог-електрофізіолог»
    • «28. Лікар-кардіолог-інтервенційний»
    • «29. Лікар-кардіолог дитячий»

у зв’язку з цим п. 27—93 вважаються п. 30—96 відповідно;

  • доповнено новим п. 71 «Лікар-ревматолог дитячий».  

Крім того, у підрозділах «ПРОФЕСІОНАЛИ В ГАЛУЗІ ЛІКУВАЛЬНОЇ СПРАВИ (КРІМ СТОМАТОЛОГІЇ)», «ПРОФЕСІОНАЛИ В ГАЛУЗІ СТОМАТОЛОГІЇ», «ПРОФЕСІОНАЛИ В ГАЛУЗІ МЕДИКО-ПРОФІЛАКТИЧНОЇ СПРАВИ» та «ІНШІ ПРОФЕСІОНАЛИ В ГАЛУЗІ МЕДИЦИНИ» розділу «ПРОФЕСІОНАЛИ» слова  «Підвищення кваліфікації (курси удосконалення, стажування, передатестаційні цикли тощо)» замінено словами «Безперервний професійний розвиток». 

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. У частині, що стосується введення вимог до спеціальностей лікаря-кардіолога дитячого, лікаря-ревматолога дитячого, лікаря-кардіолога-електрофізіолога та лікаря-кардіолога інтервенційного, наказ набирає чинності 01 січня 2020 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку