Новини

Неточності в трудовій книжці не можуть лишити людину права на пенсію!

08.11.2019
Тема:

Верховний Суд постановою від 30.09.2019 р. у справі № 638/18467/15-а вніс ясність стосовно питання права працівників на пенсію внаслідок неточностей у трудових книжках.

Суд дійшов висновку, що формальні неточності в документах, за загальним правилом, не можуть бути підставою для органів ПФУ щодо обмеження особи в реалізації конституційного права на соцзахист.

Абзацом 2 п. 1 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою КМУ від 12.08.1993 р. № 637, передбачено, що за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами. Отже, якщо виявлені неточності або відсутні потрібні записи в трудовій книжці, претенденту на пенсію необхідно надати до органу ПФУ уточнюючі довідки підприємств, установ, організацій або їх правонаступників.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку