Новини

ПДФО з відшкодування вартості проїзду працівника-студента до ЗВО: роз’яснює ДФСУ

08.11.2019
Тема:

Нагадаємо: на підставі ст. 219 Кодексу законів про працю України працівникам, які навчаються в закладах вищої освіти (ЗВО) на вечірній та заочній формах навчання, роботодавець компенсує 50 % вартості проїзду до місця знаходження ЗВО і назад один раз на рік на настановні заняття, для виконання лабораторних робіт і складання заліків та іспитів. У такому ж розмірі провадиться оплата проїзду для підготовки і захисту дипломного проекту (роботи) або складання державних іспитів (докладніше див. в газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 17–18/2018, с. 36).

Податківці в категорії 103.25 ЗІР роз’яснили, чи потрібно оподатковувати та відображати у формі № 1ДФ такі компенсаційні виплати за проїзд працівникам. Так, оскільки йдеться про виплату фізичній особі, то норми, яка б дозволяла звільнити таке відшкодування від оподаткування, немає. Тож така виплата є додатковим благом і оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором та відображається в розділі І форми № 1ДФ із ознакою доходу «126» та в розділі ІІ у складі загальних сум.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку