Новини

Спрощенець звертається за субсидією: які доходи будуть враховані?

07.11.2019

Фахівці ДПС у Луганській області проінформували, що при призначенні житлової субсидії фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, незалежно від отриманих (неотриманих) доходів сукупний дохід обчислюється наступним чином.

За кожен місяць дохід обчислюється в розмірах мінімальної заробітної плати, встановленої на кінець періоду, за який враховуються доходи:

  • однієї мінімальної заробітної плати - для платників єдиного податку першої групи;
  • двох мінімальних заробітних плат - для платників єдиного податку другої групи;
  • трьох мінімальних заробітних плат - для платників єдиного податку третьої групи.

При цьому, для спрощенців платників єдиного податку першої – третьої груп не враховується дохід, отриманий самозайнятою особою, та дохід від провадження підприємницької діяльності, інформацію про які подано ДПС на запит структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Система оподаткування та група платника єдиного податку для спрощеної системи оподаткування визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (детальніше див. Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою КМУ від 21.10.1995 р. № 848 ( в редакції постанови КМУ від 14.08.2019 р. № 807) ).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку