Новини

Зайво складена податкова накладна заблокована: чи необхідно надати пояснення та копії документів?

06.08.2018

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що у разі зайвого (помилкового) складання податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної відсутні первинні документи щодо постачання товарів/послуг, тому з метою прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) платник податків може подати лише письмові пояснення щодо зайвого (помилкового) складання податкової накладної/розрахунку коригування.

Разом з цим, Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Порядок) визначено право, а не обов’язок платника податків надавати документи, необхідні для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Отже, враховуючи норми Порядку та п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу України щодо заборони формування показників податкової звітності на підставі даних, не підтверджених, зокрема, первинними документами, платник податку може не надавати документи, необхідні для прийняття рішення про реєстрацію в ЄРПН зайво (помилково) складених податкової накладної/розрахунку коригування.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку