Новини

Механізм створення міжшкільних ресурсних центрів: роз’яснення МОН

10.09.2019
Тема:

МОН в листі від 25.07.2019 р. № 1/9-478 навело механізм створення міжшкільних ресурсних центрів (МРЦ) для місцевих органів управління освітою.

Для створення МРЦ необхідно:

(1) зареєструвати юридичну особу, маючи статут та рішення засновника про створення МРЦ;

(2) якщо освітня діяльність передбачена як основна, отримати відповідну ліцензію, звернувшись до місцевого органу управління системою загальної середньої освіти.

Засновником (засновниками) самостійно можуть прийматися рішення щодо недоцільності створення МРЦ; створення МРЦ; створення МРЦ на базі іншої юридичної особи, у т. ч. міжшкільного навчально-виробничого комбінату. При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов’язки переходять до правонаступників.

Крім того, МОН повідомило, що відповідно до ч. 4 ст. 15 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 р. № 222-VIII, якщо ліцензіат припиняється в результаті злиття, приєднання чи перетворення і його правонаступник має намір провадити вид господарської діяльності, на провадження якого ліцензіат мав ліцензію (наприклад, на провадження освітньої діяльності), такий правонаступник має право для забезпечення завершення організаційних заходів, пов’язаних з одержанням нової ліцензії на його здійснення, провадити у строк, що не перевищує трьох місяців, такий вид господарської діяльності на підставі раніше виданої ліцензії. Після закінчення цього строку правонаступник зобов’язаний отримати нову ліцензію, а раніше видана ліцензія підлягає анулюванню.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку