Новини

Інвентаризація обсягів залишку спирту етилового – нова форма звітності

22.08.2019

Фахівці Офісу великих платників повідомляють, що Міністерство фінансів України наказом від 09.07.2019 № 291, затвердило форму акта інвентаризації обсягів залишку спирту етилового та Порядок його заповнення та подання.

Цим наказом визначений механізм заповнення та подання акта інвентаризації обсягів залишку спирту (далі - Акт) відповідно до пункту 24 підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Акт складається особою, яка є платником податку - виробником спирту етилового та здійснює його реалізацію, щодо обсягів залишку спирту етилового, наявних у місцях зберігання спирту та ємностях для його транспортування.

Акт складається окремо по кожному акцизному складу / пересувному акцизному складу та протягом 20 календарних днів (починаючи з 01.07.2019), подається до контролюючого органу в електронній формі за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем.

В Акті зазначаються обсяги залишку спирту етилового станом на 00:01 01.07.2019 року.

Обсяги залишку спирту етилового в Акті проставляються в декалітрах та в декалітрах безводного спирту, приведених до 20° C, з округленням до двох знаків після коми.

Складається Акт станом на початок дня 1 липня 2019 року із зазначенням адрес об'єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового, перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об'єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

Дата набрання чинності наказу 20.08.2019.

Інвентаризація обсягів залишку спирту етилового здійснюється відповідно до Положення про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879, з урахуванням особливостей, визначених Інструкцією з приймання, зберігання, відпуску, транспортування та обліку спирту етилового, затвердженою наказом Міністерства аграрної політики України від 13.04.2009 № 264.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку