Новини

Роботодавець надав безоплатно працівнику путівку для оздоровлення дитини: що з оподаткуванням?

14.08.2019

Фахівці ДФС у Харківській області повідомляють, що у разі надання роботодавецем безоплатно працівнику путівки для оздоровлення дитини, звільнення вартості такої путівки від обкладення ПДФО та військовим збором передбачене пп. 165.1.35 ПКУ за одночасного дотримання таких умов:

1) путівку надають на відпочинок, оздоровлення, лікування або реабілітацію на території України;

2) путівку надають працівникам підприємства або членам його сім’ї першого ступеня споріднення: батьки, чоловік або дружина, діти, у т.ч. усиновлені (пп. 14.1.263 ПКУ);

3) роботодавець, що надає путівку, є платником податку на прибуток;

4) таку путівку зі звільненням від обкладення ПДФО та військовим збором надають раз на календарний рік;

5) вартість путівки (розмір знижки) не перевищує 5 розмірів мінзарплати станом на 1 січня (у 2019 році — 20865 грн) на одну особу.

Однак, звільнення вартості зазначених путівок від нарахування ЄСВ законодавством не передбачає. Адже вартість путівки (знижки), наданої працівникові до дитячого оздоровчого закладу, не включена до Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку