Новини

Удосконалення окремих процедур казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у зв'язку з запровадженням IBAN, - проект

12.08.2019

Мінфін відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу МФУ «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі - Проєкт наказу ). Із зазначеним проєктом наказу можна ознайомитися на офіційному вебсайті Держказначейства.

Проєкт наказу розроблено у зв’язку із запровадженням міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) та удосконалення окремих процедур казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Проєктом наказу передбачено виключення параметру код/МФО банку в нормативно-правових актах Міністерства фінансів України та приведення їх у відповідність до норм бюджетного законодавства.

Крім того, норми Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого наказом МФУ від 24.12.2012 № 1407, приведено у відповідність до Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затвердженого постановою КМУ від 18.12.2013 № 939, в частині надання грифу обмеження доступу виконавцям (головним розпорядникам бюджетних коштів).

Порядок формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів, затверджений наказом МФУ від 22.12.2011 № 1691, доповнено нормами яким уточнено порядок заповнення, перевірки та оприлюднення Єдиного реєстру на офіційному вебпорталі Казначейства та Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Також передбачено внести зміни до:

  • Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженому наказом МФУ від 22.06.2012 року № 758;
  • Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженому наказом МФУ від 02.03.2012 року № 309 

Зауваження та пропозиції до Проєкту наказу надавати протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення на офіційному вебсайті Держказначейства  у письмовій та/або електронній формі за такими адресами:

  • 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 Міністерство фінансів України, e-mail: homenko_al@minfin.gov.ua;
  • 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6 Державна казначейська служба України, e-mail: OsinaT@treasury.gov.ua.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку