Новини

Затверджено порядок забезпечення спецодягом здобувачів освіти в ЗПТО

09.08.2019
Тема: Освіта

Постановою КМУ від 17.07.2019 р. № 627 затверджено Порядок забезпечення спеціальним одягом осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, який визначає механізм забезпечення спеціальним одягом осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, під час виробничого навчання та виробничої практики на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або здійснюваних у несприятливих умовах.

Цей Порядок поширюється на студентів індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання.

Кошти для забезпечення спецодягом передбачаються у відповідних бюджетах, за рахунок яких здійснюється підготовка кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, під час затвердження кошторисних призначень у межах видатків, передбачених на фінансування охорони праці в таких закладах, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством, але не менше необхідного обсягу відповідно до мінімальних вимог та норм безоплатної видачі спецодягу.

Постановою № 627 установлено, що забезпечення таких студентів безкоштовним харчуванням здійснюється відповідно до порядку та норм харчування, визначених для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти постановами КМУ від 02.02.2011 р. № 116 та від 22.11.2004 р. № 1591.

Одночасно втратила чинність постанова КМУ «Про порядок повного державного утримання та забезпечення учнів державних професійних навчально-виховних закладів безкоштовним харчуванням і стипендією» від 18.08.1994 р. № 565.

Постанова № 627 набрала чинності 27.07.2019 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку