Новини

Чи повинен ФОП– пенсіонер, який отримує пенсію згідно законодавства іншої країни, сплачувати ЄСВ

08.08.2019

Чи повинен підприємець – пенсіонер, який отримує пенсію згідно законодавства іншої країни, сплачувати єдиний внесок?

Фахівці ДФС у Чернівецькій області зазначають, що фізична особа - підприємець, яка є пенсіонером за віком та отримує пенсію згідно законодавства іншої країни, нараховує і сплачує єдиний внесок на загальних підставах.

При цьому у фіскальній службі акцентують, що фізична особа - підприємець, у тому числі платники єдиного податку, звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Зазначена норма передбачена частиною четвертою статті 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку