Новини

Увага! Прийнято Закон про фахову передвищу освіту

12.07.2019
Тема: Освіта

Верховна Рада прийняла Закон України «Про фахову передвищу освіту» від 06.06.2019 р. № 2745-VIII. Зокрема, встановлено, що:

1) освітня діяльність з підготовки за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра започатковується у 2020 році;

2) вищі навчальні заклади І–ІІ рівнів акредитації, які в системі вищої освіти здійснюють підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня (далі — ОКР) молодшого спеціаліста і до 2020 року не отримають статусу коледжу відповідно до Закону України «Про вищу освіту», набувають статусу закладу фахової передвищої освіти (далі — ЗФПО);

3) ліцензії на підготовку за ОКР молодшого спеціаліста є чинними і діють до завершення навчання осіб, які вступили до відповідних закладів освіти до 31.12.2019 р.

Крім того, зазначено, що дія ст. 42 цього Закону в частині вимоги щодо перебування керівника ЗФПО на посаді не більше двох строків поширюється на керівників, призначених на посаду після набрання чинності цим Законом. Керівники ЗФПО, призначені на відповідні посади на день набрання чинності цим Закономпродовжують виконувати свої повноваження згідно з укладеними з ними контрактами та мають право бути призначеними на відповідну посаду ще на один строк.

До приведення нормативно-правових актів з питань прийому вступників до ЗФПО на умовах державного (регіонального) замовлення та державної фінансової підтримки у відповідність із вимогами цього Закону прийом вступників до ЗФПО на умовах державного (регіонального) замовлення здійснюється в порядку, передбаченому для вищих навчальних закладів III рівнів акредитації.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування, тобто 09.08.2019 р. (опубліковано в газеті «Голос України» від 09.07.2019 р. № 126).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку