Новини

Чи можна притягнути до відповідальності роботодавця у разі не створення на підприємстві комісії з соціального страхування?

26.06.2019

Відповідно до частини 3 статті 30 Закону № 1105 на підприємстві, в установі, організації передбачено створення (обрання) комісії (уповноваженого) із соціального страхування, яка приймає рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг, здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення.

Статтею 15 Закону № 1105 передбачено відповідальність саме роботодавця за порушення порядку використання коштів Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення.

Отже, при не створенні комісії (уповноваженого) із соціального страхування на підприємстві буде порушено порядок призначення матеріального забезпечення застрахованим особам, а не порядок використання коштів Фонду. Але, в подальшому, у разі виявлення працівниками органів Фонду факту відсутності створення комісії (уповноваженого) на підприємстві, спеціалістами органів Фонду буде відмовлено у наданні фінансування по заявам-розрахункам, які були сформовані не на підставі протоколів комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства до моменту прийняття рішення саме комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства, оскільки Законом № 1105 чітко визначено, що рішення про призначення приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку