Новини

Виплати, які можуть отримати суб’єкти господарювання у разі працевлаштування громадян за направленням служби зайнятості

31.05.2019

ДФС у Львівській області повідомляє, що відповідно до Закону України від 05 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення» (далі ‒ Закону), передбачені пільги зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі ‒ єдиний внесок) у вигляді компенсації витрат на його сплату у розмірі від 50% до 100%.

Так, відповідно до п. 3 ст. 24 Закону роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу щомісяця за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Згідно з п. 2 ст. 26 Закону передбачено компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років соціально незахищених громадян («які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці»*), направлених центром зайнятості. Строк виплати компенсації ‒ протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного. У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін (зверніть увагуйдеться саме про згоду сторін, а не за власним бажанням працівника) до закінчення 2-річного строку сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету відповідного фонду або на його робоче місце за направленням центру зайнятості працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.

Відповідно до част. 2 ст. 27 Закону передбачено компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати єдиного внеску суб'єктам малого підприємництва, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років безробітних, направлених центром зайнятості, на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності. Строк виплати компенсації ‒ протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку