Новини

Порядок зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН зазнав змін

13.05.2019

Кабмін постановою від 24.04.2019 р. № 391 (далі - Постанова КМУ № 391) затвердив зміни до постанови КМУ від 21.02.2018 р. № 117 “Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних”.

Так, до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Порядок зупинення) внесено зміни:

  • у п.п. 2 п. 3 додано додаткові умови, а саме в загальному обсягу постачання за поточний місяць, який має становити менше 500 тис. гривень та на одного покупця сума такого обсягу не перевищує 50 тис. гривень, сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), сплаченого у попередньому місяці, має складати більше 20 тис. гривень;
  • п.п. 3 п. 3 доповнено додатковою умовою, яка одночасно виконується з діючою, відповідно до якої загальна сума сплаченого за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено ПН/РК, податку на додану вартість (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України) платником податку та його відокремленими підрозділами, якими подано ПН/РК на реєстрацію в Реєстрі, становить більше 400 тис. гривень.

Крім зазначеного,  п. 23 та 28 Порядку зупинення доповнено умовами, що стосуються відповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку, для прийняття рішень про реєстрацію ПНї/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації комісіями, які приймають рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації.

Передбачено, що у разі відмови в реєстрації ПН/РК в ЄРПН можливо оскаржити:

  •  рішення комісії регіонального рівня в адміністративному або судовому порядку;
  •  рішення комісії центрального рівня  у судовому порядку.

Додаток 1 до Порядку зупинення " Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена" викладено у новій редакції.

А сам Порядок зупинення доповнено:

  • додатком 4 «Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість»;
  • додатком 5 «Рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість». 

Також Постановю КМУ № 391 внесено зміни, до:

  • Порядку роботи комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації;
  • Порядку розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

 

Постанова КМУ № 391 опублікована в "Урядовий кур'єр", № 87 від 11.05.2019  р.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку