Новини

До уваги ліцензіатів з виробництва електричної енергії, які отримали ліцензії до набрання чинності Закону України «Про ринок електричної енергії»

24.04.2019

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, продовжує послідовно впроваджувати реформу ринку електричної енергії, однією з кроків якої є ліцензування діяльності учасників, які будуть провадити діяльність з виробництва електричної енергії на новому ринку електричної енергії.

На виконання положень Закону України «Про ринок електричної енергії» постановою НКРЕКП від 27.12.2017 № 1467 було затверджено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, що встановлюють вимоги до ліцензіатів на новому ринку електричної енергії.

Згідно із пунктом 8 розділу XVII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про ринок електричної енергії» (Закон), діяльність з виробництва електричної енергії здійснюється на підставі чинних ліцензій, виданих до дня набрання чинності цим Законом, до дати, з якої починає діяти новий ринок електричної енергії.

Таким чином у разі наміру суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва електричної енергії на підставі чинних ліцензій, виданих до дня набрання чинності Законом (11.06.2017), провадити діяльність з виробництва електричної енергії на новому ринку електричної енергії, який починає діяти з 01.07.2019, зазначені суб’єкти господарювання мають отримати нові ліцензії з виробництва електричної енергії відповідно до вимог глави 1 Ліцензійних умов, яка введена в дію з 01.04.2019.

З метою спрощення процедури для діючих ліцензіатів з виробництва електричної енергії, які мають намір провадити ліцензовану діяльність у новому ринку електричної енергії, НКРЕКП 22.04.2019 було прийнято постанову НКРЕКП № 581 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії», відповідно до положень якої

- якщо здобувач ліцензії відповідає таким критеріям:

- то для отримання нової ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії з дати початку дії нового ринку електричної енергії здобувач ліцензії до заяви про отримання ліцензії додає лише:

1) відомість про місця та засоби провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії за формою, наведеною в додатку 2 до цих Ліцензійних умов;

2) заяву про анулювання чинної на момент звернення ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії з дати набрання чинності новою ліцензією.

Звертаємо увагу, що постанова № 581 набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр».

Таким чином, заява та документи за спрощеною процедурою ліцензування будуть прийматися лише після опублікування постанови в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр».

З орієнтовним переліком ліцензіатів з виробництва електричної енергії, які отримали ліцензії з виробництва електричної енергії до 11.06.2017, можливо ознайомитись тут.

За матеріалами НКРЕКП 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку