Новини

Немає ОТГ? Фінансування закладів дошкільної освіти — видатки районних бюджетів

12.04.2019
Тема: Освіта

Відповідно до п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. 89 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) видатки на дошкільну освіту здійснюються як з бюджетів об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, так і з районних бюджетів. Тобто якщо громади не об’єднувались в ОТГ, то фінансування закладів дошкільної освіти має забезпечувати районний бюджет. Про це неодноразово нагадувала АМУ на своєму сайті1. Також про цю норму нагадав МОН в інформаційній довідці, яку розміщено в листі Мінрегіону від 11.03.2019 р. № 7/34.4/3961-19. Якщо в районному бюджеті недостатньо надходжень, для покриття таких витрат можуть виділяти трансферти з інших бюджетів.

Так, відповідно до п. 19 розд. VI БКУ в державному бюджеті передбачено стабілізаційну дотацію місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Хоча МОН у згаданій вище інформаційній довідці і наголошує на самостійності бюджетів, до завершення процесу об’єднання територіальних громад БКУ передбачає таку додаткову дотацію. Альтернативний шлях дофінансування — субвенція з іншого місцевого бюджету.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку