Новини

Як заповнити РК до ПН у випадку зміни ціни частини кількості однієї номенклатури товарів/ послуг

03.04.2019

Яким чином заповнити розрахунок коригування до податкової накладної у випадку зміни ціни частини кількості однієї номенклатури товарів/ послуг?

Механізм коригування кількісних та/або вартісних показників розділу Б податкової накладної у зв’язку, зокрема, із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін визначено п. 23 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307.

Тому, якщо після складання ПН і реєстрації її в ЄРПН відбувається зміна ціни частини кількості однієї номенклатури товарі/послуг, то платник податку складає РК до податкової накладної, в якому:

  • відповідні показники рядка ПН, що коригується, зокрема ціна, а також обсяг постачання та сума ПДВ, зазначаються зі знаком «-» (обнуляється (виводиться в «0») рядок податкової накладної, який коригується). У разі зміни вартості (ціни) товарів/послуг показники з граф 6 та 7 розділу Б ПН переносяться до граф 9 та 10 розділу Б розрахунку коригування. При цьому із вказаних показників в розділі Б розрахунку коригування зі знаком «-» заповнюється тільки графа 9;
  • додається(ються) новий(і) рядок(ки) з правильними показниками, якому(им) присвоюється новий(і) черговйй(і) порядковий(і) номер(и), що не зазначався(лися) в податковій накладній.

У графі 2.1 всіх рядків такого РК зазначається код причини коригування 104, що відповідає причині коригування «Зміна номенклатури», та присвоюється однаковий порядковий номер групи коригування.

Розділ «А» РК заповнюється в загальному порядку.

За матеріалами «ЗІР: категорія 101.15»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку