Новини

Щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з реконструкції житла, що здійснюється за бюджетні кошти

02.04.2019

ДФС у листі від 27.03.2019 р. № 1288/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула звернення щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з реконструкції житла, що здійснюється за бюджетні кошти.

Фахівці повідомили, що згідно з п. 197.15 ст. 197 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти.

Застосовувати податкову пільгу щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва житла, що будується за бюджетні кошти, встановлену п. 197.15  ПКУ, мають право лише ті суб’єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які є забудовниками та визначені виконавцями цільової програми будівництва житла для військовослужбовців Збройних Сил України і безпосередньо здійснюють будівельно-монтажні роботи.

Інші суб’єкти господарювання - платники ПДВ, які виконують роботи для забезпечення будівництва за державні кошти, права на використання пільги з оподаткування не мають та надають послуги виконавцям з нарахуванням ПДВ за основною ставкою за загальновстановленими правилами.

При цьому податківці зазначили, що норми п. 197.15  ПКУ не застосовуються до операції з постачання будівельно-монтажних робіт з реконструкції будівлі під житловий будинок, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

(ІПК ДФСУ від 27.03.2019 р. № 1288/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку