Новини

НБУ надав операторам поштового зв’язку право здійснювати переказ коштів у національній валюті

05.02.2019

Національний банк України поширив на операторів поштового зв’язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія) та передбачив можливість надання їм такої ліцензії.

Таке рішення зумовлене введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції", яким встановлено право операторів поштового зв’язку надавати фінансові послуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії Національного банку. Умовою для отримання оператором поштового зв’язку ліцензії на валютний переказ (відповідно до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам, операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій), є надання ним послуг з переказу коштів у валюті України.

Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв’язку надавати послуги з переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг та збільшенню користувачів таких послуг.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків затверджені постановою Правління Національного банку від 29 січня 2019 року № 25 (далі – Постанова № 25).

Постановою № 25 встановлені вимоги до операторів поштового зв’язку в частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.

Постанова № 25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

За матеріалами НБУ

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку