Новини

Різниця між е-лікарняним та медичним висновком про тимчасову непрацездатність

28.03.2024
Тема:

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності, — два різні електронні документи, тісно пов’язані між собою, оскільки засвідчують факт тимчасової непрацездатності людини, тому необхідно розуміти різницю між ними.

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) — це електронний документ, який:

  • засвідчує тимчасову непрацездатність;
  • містить висновок лікаря за результатами медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності;
  • є підставою для створення е-лікарняного.

Лікар створює МВТН в Електронній системі охорони здоров’я на підставі медичних записів (включаючи основні дані, що містяться у сімейного лікаря, такі як паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер мобільного телефону тощо).

На підставі МВТН формується електронний листок непрацездатності.

Е-лікарняний (листок непрацездатності в електронному вигляді) — електронний документ, який:

  • засвідчує факт тимчасової непрацездатності;
  • є підставою для звільнення від роботи, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок роботодавця, призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Е-лікарняний формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності Пенсійного фонду України на підставі успішно створеного МВТН або рішення органу опіки та піклування.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку