Новини

Як провести коригування реквізитів рядків 07-110 заголовної частини Розрахунку? Роз’яснення податківців

02.10.2023

Головне управління ДПС у Запорізькій області у роз’ясненні від 04.09.2023 р.1 зазначило про неможливість виправлення помилок у рядках 07-110 заголовної частини Податкового розрахунку. Тобто якщо ви вже здали звіт типу «Звітний» і отримали квитанцію № 2 про його прийняття + допустили помилку у рядках 07-110 заголовної частини, то, на жаль, цю помилку не виправити.

Послалося відомство на розділ V Порядку № 4, який у цьому випадку ніяк зарадити не може.

Висновок податківців сумний — коригування вказаних рядків 07-110 заголовної частини Податкового розрахунку розділом V Порядку № 4 не передбачено.

До речі, ми вже писали про важливість заповнення окремих показників заголовної частини задля уникнення проблем із накладенням необґрунтованих штрафів щодо невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю. Зокрема, важливо правильно заповнювати:

  • позначку «Х» у рядку 092, якщо ви — бюджетна установа;
  • рядок 101 (дані про середньооблікову кількість штатних працівників за звітний період) та рядок 102 (дані про працівників, яким відповідно до чинного законодавства встановлено інвалідність).

Інакше вже у березні-квітні майбутнього року можете отримати неприємний сюрприз — штраф за непрацевлаштування осіб з інвалідністю. Більше див. у газеті «Зарплата та кадрова справа», № 13/2023, с. 6.

УВАГА! З 1 жовтня по 9 листопада 2023 року подаємо Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року. Ставтеся уважно до заповнення показників чисельності працівників у «Звітному» Податковому розрахунку! Позаяк ані «Звітний новий», ані «Уточнюючий» звіти не дають можливості потім виправити показники чисельності працівників, які ви вказали у «Звітному» (див. додатково газету «Зарплата та кадрова справа», № 13/2021, с. 20).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку