Новини

10 травня набрав чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

01.06.2023
Тема:

10 травня набрав чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.
Державний центр зайнятості опублікував основні зміни:
 
1 Відтепер заяву про набуття/поновлення статусу (далі - статус) зареєстрованого безробітного або його припинення можна здійснювати:

  • через вебпортал чи застосунок «Дія»;
  • шляхом особистого звернення до найближчого центру зайнятості.

2 Статус може набути член добровольчого формування територіальної громади, який відповідно до законодавства уклав контракт добровольця територіальної оборони на безоплатній основі.
 
2 Днем подання заяви про надання (поновлення) статусу та заяви про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю вважається дата їх реєстрації в центрі зайнятості.
 
3  Для отримання статусу особі необхідно надавати військово-обліковий документ. Учасники бойових дій подають посвідчення учасника бойових дій.
 
4 У центрі зайнятості документи можна пред’явити як у паперовому, так і в електронному вигляді.
 
5 Для визначення можливостей працевлаштування, ступеня мотивації людини до пошуку роботи, проводиться профілювання як осіб, що шукають роботу (за потреби), так і зареєстрованих безробітних.
За результатами такої оцінки для зареєстрованих безробітних складається індивідуальний план працевлаштування.
Відмова від його підписання є підставою для припинення статусу.
 
6  За сприянням у працевлаштуванні людина може звернутися до будь-якого центру зайнятості, зручного для її відвідування, незалежно від зареєстрованого місця проживання (перебування).
Виняток – для внутрішньо переміщених осіб, які можуть зареєструватися як безробітні лише в центрі зайнятості за місцем реєстрації як ВПО.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку