Новини

Пільгове кредитування для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти

10.02.2023
Тема: Освіта

Постановою КМУ від 04.02.2023 р. № 100 внесено зміни до Порядку пільгового кредитування для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, затвердженого постановою КМУ від 29.08.2018 р. № 673 (далі — Порядок № 673)Коригування пов’язані з приведенням цього документа до останніх змін у законодавстві.

1. Так, до категорій осіб, які мають переваги під час ухвалення рішення щодо пільгового кредитування в разі наявності однакових підстав (результатів вступних випробувань для вступників або результатів навчання для здобувачів освіти), віднесено таку категорію: діти загиблих (зниклих безвісти), померлих Захисників і Захисниць України, визначених у ч. 1 ст. 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та особи, які до досягнення 18 років були віднесені до таких дітей, до закінчення навчання в закладі освіти за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем, освітньо-професійним ступенем, ступенем вищої освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років (оновлений п.п. 6 п. 10 Порядку № 673).

Такі особи повинні надати копію посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України або документ, що підтверджує зникнення безвісти одного з батьків, виданий утвореним відповідно до закону військовим формуванням, правоохоронним органом спеціального призначення, або рішення суду про визнання безвісно відсутнім (оголошення померлим).

2. Уточнено, що копія посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого, члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України може надаватися у формі електронної копії електронного посвідчення ветерана, сформованої через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), або не надаватися в разі пред’явлення особою електронного посвідчення ветерана на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

3. Встановлено, що щороку на момент сплати кредиту та відсотків за користування ним одержувач кредиту подає до відповідного закладу освіти інформацію про склад сім’ї (у письмовому вигляді в довільній формі), витяги з реєстру територіальної громади кожного члена сім’ї, засвідчену (засвідчені) в установленому порядку копію (копії) свідоцтва про народження дитини (дітей) та пред’являє паспорт громадянина України або паспортний документ громадянина Республіки Польща (оновлений абз. 5 п. 19 Порядку № 673).

Постанова № 100 набрала чинності 08.02.2023 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку