Новини

Задля відновлення своєчасного відшкодування ПДВ в автоматичний зареєструвано законопроєкт 8390

31.01.2023
Тема:

Задля відновлення своєчасного відшкодування ПДВ в автоматичний режим ми з колегами зареєстрували законопроєкт 8390, мета якого – зупинити корупційні дії податкової і ручний режим.

Бо далі так тривати не може.

Законопроєктом пропонується:

  • скасувати тимчасову норму щодо ненарахування пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ з бюджету (на суму такої заборгованості нараховується пеня на рівні 120% облікової ставки НБУ);
  • скасувати тимчасову норму щодо збільшених строків проведення документальних позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ (термін проведення таких перевірок складатиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку).

Навіть у 2017 році, коли золотовалютні резерви були вдвічі менші, ніж зараз, ми пішли на запровадження автоматичного відшкодування ПДВ.
Адже законодавство відносно платників податків має бути передусім справедливим.
  
Тому підтримка цієї ініціативи може стати відповіддю на вільний ринок і стійкі обов’язки держави щодо експортної політики.
І цей законопроєкт саме про відновлення прав (а не лише обов’язків) платників податків.

БІЗНЕС І ТАК ЗНЕКРОВЛЕНИЙ ВІЙНОЮ, і за нинішніх реалій необхідно зробити все можливе, щоб підприємства (а тим більше ті, що здійснюють експорту діяльність) мали в обігу кошти.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку