Новини

Чат-бот «Календар здорових українців»: безоплатна діагностика та профілактика українців

18.01.2023
Тема:

Повномасштабна агресія росії проти України принесла багато страждань та випробувань, проте війна — не привід відкладати здоров'я на другий план. Турбота про своє здоров'я — внесок у наше майбутнє й одна з найкращих інвестицій у перемогу.

Аби показати, що профілактика — це не лише важливо, а ще й просто та доступно, був створений чат-бот «Календар здорових українців».

Завдання чат-бота — підвищити обізнаність про можливості безоплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які фінансуються з державного бюджету, та права пацієнтів загалом. Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них безоплатні та як їх отримати.

Чат-бот доступний у месенджерах Telegram та Viber. Він складається з розділів: знайомство, системи на контролі, щеплення за календарем і без, де пройти обстеження, персональні рекомендації. Чат-бот може дати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу, показати найближчий до користувача медзаклад, у якому надаються необхідні послуги, проводиться діагностика та лабораторні дослідження.

Сервіс побудований на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України і сімейних лікарів та використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

«Важливо, що в цьому сервісу є не тільки корисна інформація про щеплення, а також детальні, але прості для сприйняття пояснення, де можна зробити щеплення та від якої небезпеки вони дають захист, — сказав Олександр Заіка, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ, який також брав участь у презентації сервісу. — Якщо у вас є можливість вакцинуватись — зробіть це. Від цього залежить здоров’я та життя не тільки вас, а й ваших близьких».

Посилання на чат-бот «Календар здорових українців»:

у Telegram — https://t.me/CalendarUA_Bot,
у Viber — http://www.viber.com/calendarua_bot.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку