Новини

Увага! Оприлюднено перелік територій бойових дій для застосування пільгового оподаткування на період воєнного стану

10.01.2023

Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309, який набрав чинності 27.12.2022, затверджено Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (далі — Перелік).

Території, які зазначаються в Переліку, визначені на рівні населених пунктів та поділяються на території:

  • на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділяються на території можливих бойових дій та території активних бойових дій;
  • окуповані російською федерацією.

Перелік містить графи, в яких зазначено дати початку та завершення бойових дій / тимчасової окупації. Перелік не є фіксованим та регулярно оновлюватиметься з огляду на воєнну ситуацію, але не рідше ніж двічі на місяць.

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» від 06.12.2022 № 1364 (далі — постанова № 1364) урядовці визначили механізм формування єдиного для всіх переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії або які тимчасово окуповані російською федерацією, та встановили, що перелік таких територій затверджується наказом Мінреінтеграції, за погодженням з Міноборони та на підставі пропозицій обласних військових адміністрацій.

Зокрема, цей Перелік використовується для організації виплат внутрішньо переміщеним особам, проведення приватизації держмайна, обмеження та відновлення доступу до публічних електронних реєстрів тощо.

Своєю чергою, податківці на офіційному сайті (tax.gov.ua «Прес-центр» «Новини») з огляду на постанову № 1364  визначали, що після затвердження Мінреінтеграції та офіційного оприлюднення оновленого Переліку платники податків зможуть скористатися «воєнними» пільгами, зокрема передбаченими пп. 69.14, 69.16, 69.22 пірозд. 10 розд. ХХ ПКУ, щодо нарахування та сплати екоподатку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти оподаткування, розташовані в межах територій, визначених цим переліком, та скоригувати свої податкові зобов’язання.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку