Новини

Випробувальний термін при укладенні трудового договору осіб, які не досягли вісімнадцяти років, під час дії воєнного стану

20.12.2022
Тема:

До Міжрегіонального управління за консультацією звернулась мати  щодо роз’яснення питання про встановлення випробування при укладенні трудового договору під час дії воєнного стану.
Згідно до частини третьої статті 26 Кодексу законів про працю України, випробування не встановлюється при прийнятті на роботу: осіб, які не досягли вісімнадцяти років; молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів; молодих спеціалістів після закінчення вищих закладів освіти; осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби; осіб з інвалідністю, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи; осіб, обраних на посаду; переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади; осіб, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи; вагітних жінок; одиноких матерів, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; осіб, з якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців; осіб на тимчасові та сезонні роботи; внутрішньо переміщених осіб. Випробування не встановлюється також в інших випадках, якщо це передбачено законодавством. 
Однак, відповідно частини другої статті 2 Закону № 2136-ІХ, при укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників. 
Таким чином, у період воєнного стану норми статті 26 КЗпП України щодо умов про випробування при прийнятті на роботу осіб, які не досягли вісімнадцяти років, не застосовуються.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку