Новини

ФССУ оплатить допомогу за лікарняним, навіть якщо працівник захворів у перший робочий день

13.12.2022
Тема:

Фонд соціального страхування України гарантує страховий захист для всіх українських працівників. Навіть якщо ви захворіли у свій перший робочий день, ФССУ оплатить допомогу за лікарняним у повному обсязі.

Розрахунок суми такої допомоги буде відбуватись на підставі встановленого посадового окладу (тарифної ставки). Як і в загальних випадках, Фонд компенсує працівнику втрачений заробіток повністю або частково, залежно від сумарно набутого страхового стажу в усіх попередніх місцях роботи.

Якщо ж це перше місце роботи і працівник ще не має страхового стажу, розмір допомоги складе 50% посадового окладу (такий розмір допомоги виплачується для застрахованих осіб, які мають загальний стаж до 3-х років).

Допомога складе 60% середньої заробітної плати при стажі від 3 до 5 років, 70% – при стажі від 5 до 8 років і 100%, якщо стаж понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства.

Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності (за винятком потреби догляду за хворими рідними) оплатить роботодавець, а решту аж до одужання чи встановлення інвалідності – Фонд соціального страхування України.

Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.

Нагадаємо, у загальних випадках при обчисленні середньої заробітної плати (доходу) для забезпечення допомогою по тимчасовій непрацездатності враховуються всі види заробітної плати (доходу) в межах граничної суми місячної заробітної плати, на яку нараховуються страхові внески на страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку