Новини

Строки включення податкових накладних до податкового кредиту

17.11.2022
Тема:

Управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законодавчих актів  України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» від 30.11.2021 №1914-ІХ з 01.01.2022 року змінено строки по включенню до податкового кредиту зареєстрованих податкових накладних. Зокрема, внесені зміни  до пункту 198.6. статті 198 Податкового кодексу України.

У разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму  податку на додану вартість на підставі отриманих податкових накладних/розрахунків коригування до таких  податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складання  податкової накладної/розрахунку коригування.

Суми податку, сплачені (нараховані) у зв’язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних/розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних з  порушенням строку реєстрації, включаються до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкові накладні/ розрахунки коригування до таких податкових накладних  в  Єдиному реєстрі податкових накладних, але не пізніше  ніж  через 365 календарних днів з дати складення  податкових накладних/розрахунків коригування  до таких податкових накладних.

У разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних згідно з пунктом 201.16 статті 201 Кодексу перебіг строків, зазначених у цьому пункті  переривається на період  зупинення  реєстрації  таких податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Крім того, суми податку на додану вартість, сплачені (нараховані) у зв’язку з придбанням товарів/ послуг, зазначені  в податкових накладних/розрахунках коригування  до таких податкових накладних, які зареєстровані   в Єдиному реєстрі податкових накладних, та які до набрання чинності  Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» протягом 1095 календарних днів з дати їх складення  не були включені до податкового кредиту, включаються  до податкового кредиту протягом 365 календарних днів з дати набрання чинності зазначеним законом, але не пізніше 1095 календарних днів з дати складення  таких податкових  накладних/розрахунків коригування  до таких податкових накладних.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку