Новини

Організація діяльності закладів дошкільної освіти в період воєнного стану: рекомендації МОН

14.11.2022
Тема: Освіта

МОН у листі від 04.10.2022 р. № 1/11679-22 підкреслило: відповідно до ч. 1 ст. 571 Закону України «Про освіту» (ця стаття набрала чинності 20.03.2022 р.) працівникам закладів освіти гарантується, зокрема, організація освітнього процесу в дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників; збереження місця роботи, середнього заробітку та інших виплат, передбачених законом.

Заклади дошкільної освіти можуть організовувати освітній процес за різними формами. Взаємодія з родинами в умовах впровадження дистанційної освіти можлива у форматі «педагог — батьки — дитина». Таку роботу в умовах дистанційного навчання мають здійснювати вихователі, вчителі-логопеди, інструктори з фізкультури, музичні керівники, практичні психологи тощо.

Якщо працівники закладу дошкільної освіти не можуть виконувати роботу дистанційно, можна оголосити простій.

Призупинити дію трудових договорів з такими працівниками — це саме останнє, що може зробити роботодавець. Але це можливо тільки за умови, що одночасно і працівник, і роботодавець не можуть виконувати обовязки. Ці дві умови мають виконуватися одночасно.

Призупинення дії трудового договору не спричиняє припинення трудових відносин. Мінекономіки зауважує, що головна умова, щоби призупинити дію трудового договору — абсолютна неможливість роботодавця надати роботу та працівника — виконувати її.

Відпустку за власний рахунок можна надати лише за бажанням працівника.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку