Новини

Порушення вимог щодо протидії дискримінації у рекламі вакансій та її наслідки

01.11.2022
Тема:

Управління Держпраці у Дніпропетровській області звертає увагу рекламодавців щодо застосування Постанови КМУ від 05.08.2022 р. № 863 та Порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України «Про рекламу» щодо реклами послуг із працевлаштування.

Порядком визначено процедуру сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог статті 241 Закону України “Про рекламу” щодо реклами послуг із працевлаштування.

Зокрема, статтею 24-1 передбачена заборона у рекламі про вакансії (прийом на роботу) висувати вимоги за ознаками раси, кольору шкіри, віку, статі, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сексуальної орієнтації, політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших громадських об’єднаннях, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.

У разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України Порядку.

Штраф, накладення якого передбачено цією статтею, є фінансовою санкцією і не належить до адміністративно-господарських санкцій, визначених главою 27 Господарського кодексу України”.

Кошти стягуються з рекламодавця на підставі розпорядчого документа (розпорядження, постанови) Держпраці про накладення штрафу за порушення вимог статті 241 Закону щодо реклами послуг із працевлаштування, прийнятого на підставі акта перевірки.

Рекламодавцем сплачується штраф у 15-денний строк з дня вручення або отримання поштою (рекомендованим листом) розпорядчого документа у державний бюджет за місцем їх державної реєстрації як юридичних осіб або фізичних осіб — підприємців на рахунки, відкриті в органах Казначейства.

Додатково зазначаємо, що порушник має право звернутися до Держпраці або до суду задля оскарження рішення про штраф.

У разі несплати рекламодавцем накладеного на нього штрафу протягом 15-ти календарних днів з дня вручення/отримання розпорядчого документа (якщо такий не був оскаржений до органу державного нагляду (контролю) або в судовому порядку) сума штрафу стягується в судовому порядку.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку