Новини

Бронювання військовозобов’язаних працівників-аграріїв — виключно через електронний кабінет

31.10.2022
Тема:

Мінагрополітики на офіційному сайті (minagro.gov.ua «Новини») повідомило, що Електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних — електронний сервіс, створений Мінагрополітики для спрощення процедури подання документів та пришвидшення обробки заяв на бронювання та розбронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу, починає працювати в штатному режимі.

Тож починаючи з 14.10.2022 бронювання / розбронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу можливе виключно через кабінет запитів на бронювання. Листи, надіслані на електронну адресу Agromobplan2022@gmail.com, не розглядатимуться!

Нагадаємо, що згідно зі ст. 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 № 3543-ХІІ бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень). Зокрема, це стосується працівників агропромислового сектора економіки. Порядок бронювання військовозобов’язаних визначено постановою КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03.03.2022 № 194.

За роз’ясненням Мінагрополітики, розміщеним на офіційному сайті 13.10.2022 (minagro.gov.ua «Новини») для подання заявки на бронювання працівників потрібно:

  • увійти в кабінет запитів на бронювання;
  • авторизуватися за допомогою особистого ключа КЕП. Після цього можна буде зайти в особистий кабінет і отримати детальну покрокову інструкцію щодо подальших дій;
  • в разі першої авторизації в системі слід заповнити та зберегти реєстраційні дані в картці «Профіль організації»;
  • після внесення цієї інформації можна розпочати формування запиту на бронювання або розбронювання. Зверніть увагу: система не дозволяє вносити військово-облікові спеціальності, які не підлягають бронюванню;
  • сформований запит потрібно підписати КЕП, після чого його автоматично буде надіслано на розгляд до Мінагрополітики.

В особистому кабінеті відображатиметься інформація щодо статусу цього запиту. Після успішного завершення розгляду запиту його стан зміниться на «Розглянуто». Можна буде переглянути, яких працівників було заброньовано, та вивантажити витяги за обраними працівниками, а також у разі відмови побачити причину відхилення запиту.

Нагадаємо, що відповідно до листа Міноборони від 11.03.2022 № 220/1469 не підлягають бронюванню військовозобов’язані рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу, які мають дефіцитні для ЗСУ військово-облікові спеціальності, перелік яких наведено в цьому листі.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку