Новини

Граничний термін подання звітності для ФОП-платників єдиного податку 3 групи (крім тих, які використовують особливий порядок оподаткування) – 9 листопада 2022 року

28.10.2022
Тема:

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що 9 листопада 2022 року – граничний термін подання звітності для ФОП-платників єдиного податку третьої групи (крім тих, які використовують особливий порядок оподаткування).
Форма податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752).
Податкова декларація подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси в один із таких способів (у спосіб за вибором платника податків): особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.
Наголошуємо, що спосіб подання звітності засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису є найбільш зручним і комфортним для платників.
Отримання електронного цифрового підпису дає можливість подавати податкові декларації через сервіс «Електронний кабінет платника» або через інші програмні забезпечення, а в перевагах подання податкової звітності в електронному вигляді як для себе, так і для податкової служби, платники податків вже переконалися.
Кваліфікований електронний підпис кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.
Для подання податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця в електронному вигляді рекомендуємо скористатись «Електронним кабінетом платника» – безкоштовним та зручним сервісом податкової служби. Для відправки декларації необхідно:
Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).
У розділі Введення звітності періоді 9 місяців 2022 року обрати і створити звітну податкову декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (3 група – квартальна) за формою F0103307.
Перевірити загальні відомості та заповнити необхідні рядки декларації.
Звертаємо увагу що, відповідно до п. 296.7 ст. 296 ПКУ податкова декларація складається наростаючим підсумком.
Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.
Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку