Новини

Об’єднання Пенсійного Фонду та Фонду соцстраху: ухвалено Закон

04.10.2022
Тема:

Верховна Рада на засіданні 21.09.2022 ухвалила в другому читанні Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (законопроєкт від 15.06.2020 № 3663).

Проєктом, зокрема, запропоновано об’єднати адміністративні структури ПФУ та Фонду соцстраху задля скорочення адміністративних видатків та покращення виконання ключових функцій, пов’язаних із здійсненням страхових виплат.

Узгодити операційні процеси фондів із консолідованою системою адміністрування пропонується на базі ПФУ як найбільш розвинутої мережі територіальних органів управління в системі соціального страхування.

Водночас законопроєктом передбачено затверджувати за кожним видом соціального страхування власну частку ЄСВ та складати окремі бюджети.

Крім того, метою ухвалення цього Закону є зменшення адміністративних структур управління, запровадження єдиної системи управління коштами та єдиної інформаційної системи; посилення державного контролю за використанням коштів соціального страхування.

Закон набере чинності з 01.01.2023, остаточний текст Закону буде оприлюднений після його підписання, а отже, про наслідки для бізнесу таких нововведень поговоримо пізніше.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку