Новини

Відновлено роботу Міжвідомчої комісії при Мінветеранів щодо надання статусу УБД та виплати одноразової грошової допомоги

15.07.2022

Відновила роботу Міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги, яка діє при Міністерстві у справах ветеранів України.

Нагадаємо, до складу Комісії входять представники усіх силових відомств. Зокрема, вона займається наданням статусу УБД добровольцям, виплатою одноразової грошової допомоги Захисникам з числа добровольців, які отримали інвалідність, та родинам загиблих Захисників-добровольців.

Зазначимо, що діяльність Комісії було призупинено у зв'язку з повномасштабною збройною агресією рф проти України. Тому, станом на сьогодні, першочергово розглядаються ті справи, які були подані до 24 лютого 2022 року.

За період поновленої роботи Міжвідомча комісія розглянула та схвалила рішення про призначення одноразової грошової допомоги 54 особам з інвалідністю внаслідок війни та 9 родинам загиблих (померлих) учасників Антитерористичної операції та/або Операції об’єднаних сил.

Своєю чергою Мінветеранів невідкладно спрямувало всі необхідні документи до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду для належних виплат вищезазначеним особам.

Крім того, попри діючий воєнний стан в Україні, за рішеннями Міжвідомчої комісії при Мінветеранів Урядом здійснено виплати одноразової грошової допомоги для членів сімей трьох осіб, які загинули (померли) під час участі в АТО та/або ООС, та 44 особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначених операції та заходах на загальну суму 30 млн 935,65 тис. гривень.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку