Новини

Який розмір ЄСВ застосовує юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором?

02.05.2022

Фахівці ДПС в Івано-Франківській областіінформують . єдиний внесок на загальнодержавне соціальне страхування для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування ЄСВ.

 Водночас для підприємств, установ та організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, ЄСВ встановлюється у розмірі 8,41 відсотка суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, в т.ч. у натуральній формі, суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих осіб з інвалідністю.

Враховуючи зазначене, юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором застосовує ставку єдиного внеску в розмірі 22 відсотки.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку