Новини

Нотаріуси можуть подавати від українців повідомлення про пошкоджене майно через портал Дія

22.04.2022

Відповідно до Порядку подання інформаційного повідомлення про нерухоме майно, пошкоджене та знищене внаслідок бойових дій , терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 березня 2022 р. № 380, згідно якого нотаріус або адміністратор центру надання адміністративних послуг у день звернення особи з метою подання інформаційного повідомлення:

1) встановлює особу та повноваження її представника (у разі подання інформаційного повідомлення представником);
2) заповнює інформаційне повідомлення, яке формується з використанням Порталу Дія;
3) роздруковує зареєстроване інформаційне повідомлення (за бажанням особи).

Таким чином, нотаріуси можуть заповнювати та подавати на Порталі Дія повідомлення від громадян України (їх представників), які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, з моменту введення воєнного стану Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”: квартир, інших житлових приміщень у будівлі, приватних житлових будинків, садових та дачних будинків.

Важливо: вносити дані потрібно тільки про ваше власне житло. Не повністю про зруйнований багатоквартирний будинок, а тільки вашу квартиру.

При цьому вхід нотаріуса на Портал Дія для подання повідомлення відбувається з використанням КЕП нотаріуса.

Слід звернути увагу, що подання такого повідомлення не звільняє від необхіності подачі заяви до поліції про кримінальне правопорушення.

Подальше опрацювання поданих повідомлень буде здійснюватися згодом створеною комісією, яка оцінить збитки. Після початку роботи комісії дані можна буде уточнити, доповнити. Про наступні кроки буде сповіщено згодом.

Як подати заяву на порталі Дія:

  1. Перейдіть за посиланням: https://diia.gov.ua/services/poshkodzhene-majno
  2. Авторизуйтеся або зареєструйтеся на порталі.
  3. Заповніть форму.
  4. Перевірте інформацію та відправте повідомлення.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку