Новини

Партнерська програма Уряду та ООН по підтримці переселенців: виплати стартували

06.04.2022

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України інформує.

Управління Верховного комісара ООН (УВК ООН) з питань захисту біженців спільно з «Укрпоштою» вже розпочали виплату кожній переміщеній особі по 2 220 гривень. Отримати готівку можна через відділення «Укрпошти».

Таким чином вдалося практично реалізувати один із ключових напрямів співпраці УВКБ ООН та українського Уряду, про що предметно йшлося під час зустрічі Віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук із Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді.

Згадана партнерська програма грошової допомоги на першому етапі охопить 360 тисяч вимушених переселенців в Україні. Сума виплати базується на розмірі прожиткового мінімуму на квітень 2022-го року і становить 2 220 грн на особу в місяць. Її виплачуватимуть упродовж 3-х місяців з розрахунку на кількість людей у родині. Сім’ї отримають готівку у відділеннях «Укрпошти», а згодом зможуть скористатися банківським переказом.

Ця програма доповнює національну систему соцзахисту і підтримує людей, які змушено втікали через російську агресію.

Запис у програму грошової допомоги розпочався у містах Львові, Ужгороді й Мукачево, надалі проходитиме і в інших населених пунктах країни.

Реєстрація відбувається за адресами:

  • м. Львів, вул. Трускавецька 2 Б (з 9:00 до 18:00);
  • м. Львів, вул. Палія 15 (з 9:00 до 18:00), вихідний – субота;
  • м. Ужгород, Гуманітарний штаб «Совине гніздо», вул. Ференца Ракоци 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00);
  • м. Ужгород, пл. Ш. Петефі 24, Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики (пн-пт з 9:00 до 18:00);
  • м. Мукачево, ЦНАП, вул. Духновича 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).

За додатковою інформацією слід звертатись на номери: 0 800 307 711 або 0 800 309 110 (гаряча лінія Донбас СОС) чи писати на адресу urkki@unhcr.org.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку