Новини

Держпраці продовжує консультації у воєнний час

05.04.2022

Після початку військової агресії російської федерації Держпраці зупинила проведення інспектувань та зосередилася на забезпеченні працівників і роботодавців консультаціями та технічними порадами.

Війна впливає на всі сфери суспільства і на трудові відносини в тому числі. Підприємства змінюють своє місце знаходження, багато людей залишають свої домівки і робочі місця, переїжджають в інші населені пункти, в інші регіони і за кордон. 

В таких умовах Держпраці використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці.

Відповіді на найбільш запитувані питання розміщуються на офіційному веб-сайті служби та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс «інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців та надають індивідуальні консультації релокованим підприємствам, безпосередньо спілкуються з людьми тощо.

У засобах масової інформації розміщено 8 тис. 345 інформаційних повідомлень з питань, що належать до повноважень Держпраці, в тому числі у друкованих ЗМІ – 29, на радіо – 29, на телебаченні – 42, на офіційних сайтах і у соціальних мережах – 6 369, функціонує 21 телеграмканал, 1435 роботодавців проінформовано за допомогою електронних листів.

З початком бойових дій оптимізована робота сервісу «інтерактивний інспектор», який дає можливість всім бажаючим у найкоротші терміни отримати актуальну інформацію щодо застосування законодавства у конкретній ситуації через засоби електронного зв’язку або телефоном.

Через сервіс «інтерактивний інспектор» з початку війни надано 29 679 консультацій, в т.ч. з питань праці – 20 075, охорони праці – 8 182, надання адміністративних послуг – 1 422.

Особливе місце в роботі інспекторів праці займає інформування тимчасово переміщених осіб про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та дії, що сприятимуть зниженню ризиків. Такими заходами охоплено більше 32 тисяч тимчасово переміщених осіб в усіх регіонах країни.

У березні цього року Держпраці започаткувала інформаційну підтримку релокованих підприємств. Таким підприємствам надаються індивідуальні консультації з питань як прийняття і звільнення працівників, переведення їх на роботу в іншу місцевість, ведення кадрової документації, так і з питань експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки та охорони праці.

Проєкт розпочато з Львівської області. На сьогодні до нього долучені Вінницька, Закарпатська та Івано-Франківська області.

Більше інформації на сайті Держпраці та у telegram чат-бот @ask_sls_bot.

За матеріалами Держпраці 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку