Новини

Затверджено особливості дії карантину в умовах воєнного стану

29.03.2022

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, якими визначено особливості дії карантину для боротьби із коронавірусною хворобою на час дії воєнного стану в Україні. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Уряду 26 березня. 

Згідно зі змінами, зелений, жовтий, помаранчевий та червоний рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи не застосовуються на період воєнного стану в Україні.

На період дії воєнного стану фізичним особам та суб’єктам господарювання рекомендується  дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Окрім того, громадянам рекомендується також забезпечити отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19 тими вакцинами, які дозволені ВООЗ до використання. 

Важливо, що закладам охорони здоров’я також потрібно забезпечити готовність до реагування на спалахи коронавірусу в умовах воєнного стану. 

Також на період дії воєнного стану не застосовуються норми щодо відсторонення від роботи невакцинованих співробітників тих професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. 

Довідка: Станом на 25 березня 2022 року на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, що визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, перебувають 3748 хворих на COVID-19 та 588 осіб із підозрою на коронавірус. Наразі зайнято 8% від загальної кількості виділених ліжок.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку