Новини

Уряд прийняв рішення про надання державних гарантій на портфельній основі у 2022 році

29.03.2022

27 березня 2022 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2022 році».

Рішенням Уряду встановлено можливість надання державних гарантій 17-ти банкам-кредиторам, що пройшли відбір для отримання частково гарантування державою зобов’язань за портфелем кредитів для мікро-малого та середнього бізнесу, та граничний розмір таких гарантій. За результатами отриманих від банків заявок затверджено граничні розміри надання державних гарантій на портфельній основі на загальну суму 18,850 млрд гривень.

Нагадаємо, що Бюджетним кодексом передбачено можливість надання державних гарантій на портфельній основі за кредитами для мікро-малого та середнього бізнесу в межах, встановленим законом України про Державний бюджет України у порядку, встановленому Кабміном.

Для забезпечення посівної кампанії в Україні 15 березня 2022 р. внесено зміни до Державного бюджету на 2022 р., а саме: у 2022 році знято обмеження на обсяг надання державних гарантій на портфельній основі, які надаються за рішенням Кабінету Міністрів України.

Довідково:

Для забезпечення сталого проходження посівної компанії у 2022 році постановою Кабміну від 12 березня 2022 р. № 274 для МСП - сільськогосподарських товаровиробників збільшено граничний обсяг державних гарантій на портфельній основі до 80% загальної суми зобов’язань за основним боргом за портфелем кредитів банку-кредитора та 80% за кожним окремим кредитом.

Згідно з Порядком надання державних гарантій на портфельній основі, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 № 723, для участі у відборі для отриманні державних гарантій банки до 10 числа першого місяця кварталу надсилають звернення про заінтересованість в отриманні державних гарантій, на підставі якого агент протягом п’яти робочих днів готує інформацію про банку вимогам до банків-кредиторів та надає її Мінфіну. За результатами розгляду інформації, отриманої від агента, Мінфін до 30 числа першого місяця кварталу готує проект рішення Уряду про надання таким банкам державних гарантій на портфельній основі.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку