Новини

Лікарі швидкої отримають для захисту бронежилети

28.03.2022

Медики «екстренки», які першими виїжджають на місце подій та часто під кулями і вибухами рятують життя українців, отримають бронежилети. 

Благодійна організація “100% життя” передала Міністерству охорони здоров’я партію у понад 1 000 штук бронежилетів. Надалі бронежилети будуть передані лікарям екстреної медичної допомоги. 

«Сьогодні наші медики — справжні герої, які на своєму фронті ведуть боротьбу за життя тисяч цивільних громадян, які стали жертвами російської армії. Тому ми докладаємо максимальних зусиль, щоб кожен лікар, який у «швидкій» виїжджає на виклик, був у максимальній безпеці. Я вдячний волонтерам та благодійникам, які долучилися до забезпечення наших лікарів необхідним захистом», — повідомив Віктор Ляшко.

Найближчим часом, чекаємо подальших надходжень бронежилетів. Усі вони будуть розподілені між закладами екстреної медичної допомоги, які знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій та на прифронтових територіях. Зокрема, мова йде про медзаклади у центральних, східних та південних регіонах України, які нині найбільше потерпають від повномасштабного вторгнення російської федерації. 

Зокрема, сьогодні, російські окупанти обстріли підстанцію швидкої в Сєверодонецьку що на Луганщині. В результаті обстрілу пошкоджено вікна у будівлі, знищено автомобіль. Є втрати серед цивільного населення. 

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення, армія окупанта, порушуючи численні міжнародні конвенції продовжує здійснювати напади на медичні заклади.  Вбито 6 українських медиків, ще 18 отримали поранення. Обстріляно 248 лікарень, 13 яких зруйновано вщент. Також під обстріли потрапили 65 автомобілів швидкої допомоги.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку