Новини

Чи є вихідні дні у банківської системи України в умовах воєнного стану

28.03.2022

Навіть в умовах воєнного стану банки сумлінно виконують свої обов’язки  та надають потрібні українцям банківські послуги, зокрема у вихідні дні.

Усі банки України підключені до системи електронних платежів Національного банку (СЕП) та мають можливість здійснювати платежі клієнтів у штатному режимі – 23 години на добу та сім днів на тиждень, ураховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів. Час проходження платежу від банка-відправника до банка-отримувача через СЕП в середньому складає не більше 20 хвилин.

Під час вихідних днів здебільшого не працюють лише банківські філії та відділення, водночас банки продовжують забезпечувати безперебійне здійснення безготівкових розрахунків юридичних та фізичних осіб,  а також роботу платіжної інфраструктури (зокрема pos-терміналів та банкоматів).

Також завдяки стабільній роботі банківської системи щодня у звичайному режимі відбуваються безготівкові розрахунки та операції за допомогою платіжних карток (Mastercard, Visa, ПРОСТІР тощо). Тобто клієнти банків можуть цілодобово та незалежно від вихідних днів здійснювати безготівкові розрахунки або у разі необхідності знімати готівку в банкоматах.

Крім того, банки підтримують роботу систем мобільного та інтернет-банкінгу, тож клієнти мають постійний дистанційний доступ до управління власними коштами.

"Банківська система злагоджено працює навіть у складних умовах воєнного стану. Ми вдячні працівникам банків за їхню самовіддану роботу. Вони роблять все, щоб українські громадяни, захисники, бізнес і держава мали можливість своєчасного доступу до особистих коштів та платіжних послуг цілодобово й без вихідних. Тож навіть у суботу і в неділю українці можуть робити платежі, отримувати пенсії і зарплатню", – повідомив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку