Новини

Спеціальний механізм виплати субсидій, пільг та грошових допомог в березні буде застосовано у окремих містах та районах 7 областей

11.03.2022

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій буде застосовано у окремих містах та районах 7 областей.

Цей механізм передбачає проведення Міністерством соціальної політики централізованого нарахування грошових допомог, пільг та субсидій і залучення Ощадбанку для перерахування виплат людям з населених пунктів, де органи соціального захисту не мають можливості працювати через активні бойові дії та забезпечувати нарахування і виплату таких допомог.

На момент прийняття рішення про застосування такого механізму неможливість провести нарахування спостерігалась у понад 60 містах та районах 10 областей.

Протягом 7-9 березня органи соціального захисту в окремих регіонах змогли частково відновити роботу та провести фінансування соціальних виплат.

Таким чином, на основі інформації від регіонів станом на 10 березня, Мінсоцполітики застосовує механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій у окремих містах і районах 7 областей:

  • Донецька область: Волноваський, Маріупольський райони та місто Маріуполь;
  • Запорізька область: Василівський, Пологівський райони та міста Енергодар і Токмак;
  • Луганська область: всі міста і райони;
  • Миколаївська область: Миколаївський район;
  • Сумська область: Охтирський район в межах колишнього Тростянецького району;
  • Харківська область: Ізюмський, Куп’янський райони та міста Харків і Куп’янськ;
  • Чернігівська область: Новгород-Сіверський, Прилуцький, Корюківський, Чернігівський райони та місто Чернігів.

Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах і районах централізоване нарахування грошових допомог, пільг та житлових субсидій. Орієнтовно цей процес триватиме 3-4 дні. Після цього фінансування буде спрямовано до АТ «Ощадбанк», який забезпечить перерахування виплат отримувачам.

Нагадуємо, що в рамках спеціального механізму виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснюватиме АТ “Ощадбанк” наступним чином:

  • Тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на їхні банківські рахунки.
  • Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.

Спеціальний механізм грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період введення воєнного стану в окремих міста та районах, де проводяться активні бойові дії, закріплений постановою Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 215 встановлено.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку