Новини

ЄС рекомендує дозволити в'їзд туристам, щепленим будь-якою схваленою ВООЗ вакциною

23.02.2022

Рада ЄС рекомендує країнам Євросоюзу з 1 березня 2022 року дозволити в’їзд туристам, які вакциновані будь-якою з вакцин, дозволених до використання ВООЗ, а відповідно всіх, які наразі доступні  в Україні.

«Держави-члени мають зняти тимчасові обмеження на несуттєві поїздки для осіб, щеплених вакцинами, схваленими ЄС або ВООЗ, якщо вони отримали останню дозу базового курсу не менше ніж за 14 днів та не більше ніж за 270 днів до в’їзду, або якщо вони отримали бустерну дозу», – йдеться в рекомендаціях Ради ЄС, опублікованих на її сайті.

Це дасть можливість подорожувати до ЄС українцям, вакцинованим препаратом CoronaVac, щеплення яким раніше приймали не всі країни Євросоюзу.

Для в’їзду в країни ЄС від щеплених вакциною CoronaVac можуть додатково вимагати негативний ПЛР-тест або проходження ізоляції. 

Також до країн ЄС рекомендовано пускати людей, які перехворіли на COVID-19 не раніше ніж за 180 днів до подорожі.

Діти віком від 6 до 17 років мають бути вакцинованими або зробити ПЛР-тест. 

Слід зазначити, що те, чи пускатимуть громадян конкретної країни до ЄС, залежатиме ще й від рівня захворюваності та тестування в кожній конкретній країні. Для скасування обмежень для мандрівників з певної країни кількість випадків COVID-19 в цій країні за останні два тижні має бути менше за 100 на 100 тис. мешканців, а щотижневий рівень тестування – не нижчим ніж 600 на 100 тис. мешканців. 

Нагадаємо, що рекомендації Ради ЄС не є обов’язковим до виконання. Рішення про конкретні правила в’їзду кожна країна Євросоюзу прийматиме самостійно.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку