Новини

Змінився порядок підтвердження COVID-19 як профзахворювання

22.02.2022

Фахівці Управління Держпраці у Рівненській області повідомляють, МОЗ України наказом від 29.12.2021 р. № 2911/99/738 скоригував норми Інструкції про застосування переліку професійних захворювань, затвердженої наказом МОЗ України, Академії медичних наук України, Міністерства праці та соціальної політики України від 29 грудня 2000 року №374/68/338.

Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюватиме лікар закладу охорони здоров’я, до якого звернувся пацієнт за медичною допомогою, при наявності інформації (від пацієнта або інших осіб), що захворювання може бути спричинене впливом факторів виробничого середовища та трудового процесу.

Заклад охорони здоров’я, до якого за отриманням медичної допомоги звернувся пацієнт із ознаками гострого професійного захворювання (інтоксикації), вживає заходів щодо надання екстреного повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок/гостре професійне захворювання відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337.

В такому ж порядку встановлюється діагноз професійного захворювання «гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2», для медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19 та лікування пацієнтів із випадками COVID-19.

До того ж наведений порядок застосовуються до випадків COVID-19 медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19 і лікування пацієнтів із випадками COVID-19, що виникли до дня набрання чинності цього наказу, та щодо яких на дату набрання чинності цим наказом не завершені розслідування професійного захворювання.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (на час виходу новин не опублікований)

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку