Новини

Про порядок інформування Держпраці у разі настання нещасного випадку на виробництві

21.02.2022

Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області повідомляють, у разі настання нещасного випадку на виробництві роботодавець, зобов’язаний протягом двох годин повідомити територіальний орган Держпраці з використанням засобів зв’язку, а також не пізніше наступного робочого дня надати повідомлення про нещасний випадок на паперовому носії.

Держпраці провадить свою діяльність згідно Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 17 квітня 2019 року № 337 (далі – Порядок).

Повідомлення про нещасний випадок надається за місцем настання нещасного випадку, а у разі настання нещасного випадку внаслідок події (аварії, катастрофи тощо) під час руху транспортних засобів усіх видів – за місцем реєстрації підприємства:

 

Підставою для проведення спеціального розслідування є повідомлення від роботодавця про нещасний випадок та настання одного з вищезазначених пунктів.

Факт перебування потерпілого у трудових відносинах з роботодавцем, якщо працівник фактично допущений до роботи без оформлення трудового договору (контракту), встановлюється посадовими особами Держпраці або її територіального органу чи у судовому порядку.

Також роботодавцям треба пам’ятати, що за порушення термінів повідомлення про нещасний випадок передбачена адміністративна відповідальність.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку