Новини

Інтернет-субвенція у 2022 році: оновлено порядок та умови надання

14.01.2022
Тема:

Постановою КМУ від 15.12.2021 р. № 1338 внесено зміни до постанови КМУ «Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості» від 28.04.2021 р. № 453. Маємо такі новації.

1. Тепер у разі закупівлі послуг одночасно за кошти державного та місцевого бюджетів у договорах про надання послуг, закупівля яких здійснюється за рахунок субвенції, має зазначатися обсяг коштів місцевого бюджету (співфінансування), що входить до вартості послуг.

2. Про проєкт тендерної документації/проєкт оголошення про проведення спрощеної закупівлі інформувати Мінцифри потрібно не менше ніж за 3 робочі дні (раніше — 7) до дня оприлюднення в електронній системі закупівель оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель/спрощеної закупівлі. І робити це потрібно тепер шляхом заповнення електронної форми на офіційному веб-сайті головного розпорядника субвенції (а не через «Дію», як було раніше).

3. Не обов’язково створювати локальні мережі при проведенні Інтернету.

4. Після прийняття рішення про розподіл субвенції звітувати щомісяця до ОДА більше не треба, а до Мінцифри і далі подаватимуть до 10 числа звіт про використання субвенції шляхом заповнення електронної форми, але тепер вже не через «Дію», а на сайті Мінцифри.

5. Оновили термінологію, що вживається в Порядку та умовах надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, затверджених постановою КМУ від 28.04.2021 р. № 453. Зокрема, змінено визначення сільської місцевості, і тепер заходи за рахунок цієї субвенції можна проводити всюди за межами міст (наприклад, у селищах міського типу).

6. Перелік закладів соціальної інфраструктури розширили, додавши поліцейські станції.

7. Визначили, що абонплата за перші 24 місяці з дня підписання акта приймання послуг має входити до вартості підключення і не стягуватися додатково протягом цього часу.

8. Зобов’язали забезпечити для відвідувачів закладів соціальної інфраструктури доступ до відкритої гостьової мережі Wi-Fi (без використання паролів). При цьому пропускна здатність такої гостьової мережі має бути не менш як 30 Мбіт/с.

9. Заборонили укладати договори з операторами/провайдерами, які раніше не виконували або неналежно виконували зобов’язання за договорами надання послуг, закупівля яких здійснюється з використанням коштів цієї субвенції.

10. Оскільки субвенцію продовжили на 2022 рік, то визначили нові строки подання клопотання, унормовали роботу комісії, яка розглядає клопотання.

11. Передбачили норми, які не допускають виділення коштів для населених пунктів, які вже отримували таку субвенцію. А також передбачили додаткову можливість перерозподілити вивільнені кошти субвенції внаслідок відмови (часткової відмови) від субвенції або економії коштів.

12. Уточнили текст типового договору надання послуг з підключення до Інтернету, закупівля яких здійснюється за рахунок субвенції, і протоколу тестування послуг.

Постанова № 1338 набрала чинності 18.12.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку